Aeschynanthus marmoratus (s)

8.00 

Aeschynanthus marmoratus (s)

8.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Ena izmed najbolj enostavnih visečih rastlin je Aeschynanthus marmoratus ali “lipstic plant” ima mesnate temne liste s posebnimi črtastimi vzorci. Vredu se počuti v zelo širokem spektru svetlobnih pogojev in ne dela drame, če jo pozabimo zalit. Primerna je za začetnike in tiste, ki nimajo zelenih prstov. Rastlina bo prispela s kljukico za obešanje, lahko pa jo postavite na stojalo, polico ali v obešanko. V pomladnem času tudi cveti! Ni toksična in zato ne škodljiva hišnim ljubljenčkom.

Premer lončka: 11 cm
višina rastline: 25 cm

Na zalogi

 

Svetloba

Najraje ima svetel prostor z nekaj ur direktne svetlobe, vendar preživi tudi zelo senčne prostore.

 

Zračna vlažnosti
Vredu uspeva v povprečni zračni vlagi.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno in bogato zemljo. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši.  Izognimo se tudi prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Po vsakem zalivanju odlijemo odvečno vodo iz okrasnega lončka. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Priporočamo mešanico zemlje za sobne rastline, ki je ravno prav zračna in zadržuje zadostno količino vode. Da bo zalivanje rastline enostavno, priporočamo Sustee merilec vlažnosti zemlje v 'M' velikosti.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant. Sintetična gnojila lahko škodujejo rastlini.

 

Toksičnost

Rastlina ni toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0