Preselili smo se na Celovško cesto 181 C v Ljubljani!

Afriški figovec – Ficus cyathistipula (XL)

120.00 

Afriški figovec – Ficus cyathistipula (XL)

120.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Afriški figovec – Ficus cyathistipula

Afriški figovec je eden izmed redkih sobnih dreves z užitnimi plodovi. Ob idealnih pogojih to čudovito zeleno drevo okrasijo puhaste užitne figice, ki se obarvajo vijolično. Ne glede na to ali so nam všeč njegovi sadeži ali ne, bo ta Ficus popestril prostor z veliko zeleno krošnjo, ki odlično prečiščuje zrak, Obožuje svetle prostore z malo direktne svetlobe in redno zalivanje. Obvezno potrebuje temperature nad 15 °C in mirno okolje brez prepiha, zato ni primeren kot zunanja rastlina čez celo leto. V naravi zraste do 5 metrov višine, v notranjih prostorih pa ga lahko krotimo z obrezovanjem vej, kar tudi spodbuja razvejanost krošnje.

Zaradi velikosti pošiljanje po pošti ni možno! Izberite osebni prevzem, dostavo v Ljubljani ali nas kontaktirajte za ostale možnosti.

Premer lonca: 30 cm

Višina rastline z loncem: 160 cm

Več o negi Afriškega figovca si preberite spodaj.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega afriškega figovca

 

Izbira prostora

Najbolje bo uspeval blizu vira svetlobe, kjer ni prepiha. Idealna je lega ob južnem, vzhodnem ali zahodnem oknu.

 

Svetloba

Najraje ima zelo svetel prostor z malo direktne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Pogostost zalivanja je odvisna od okoljskih dejavnikov, kot je svetloba, temperatura in vlažnost zraka, itd. Rastline ne zalijte, dokler se zemlja ne izsuši. Načeloma bo v poletnem času rastlino protrebno zalivati vsaj še 1x več, kot v zimskem času. Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Preberi kratek a informativen prispevek: Vse o zalivanju sobnih rastlin

 

Gnojenje

Rastline obožujejo naravna gnojila. Ker s sintetičnimi gnojili hitro poškodujemo njene korenine, vam predlagam naravno gnojilo Big plant ali Big Start, ki bo rastlini povišal odpornost in rast.

 

Toksičnost

Plodovi so užitni, ostali deli rastline so toksični.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

 

 

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0