Aglaonema Lemon Mint (M)

19.00 

Aglaonema Lemon Mint (M)

19.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Aglaonema Lemon Mint je nezahtevna posebna rastlina z ošiljenimi listi, ki so obarvani z različnimi zelenimi odtenki. Rada ima direktno sonce, preživi pa tudi temnejše kotičke. Ne zameri našo pozabljivost pri zalivanju in uspeva tudi začetnikom ali otrokom.

Premer lončka: 12 cm

Višina rastline z loncem: približno 40 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Aglaoneme

 

Svetloba

Potrebuje svetel prostor z indirektno svetlobo. Izognemo se direktni opoldanski sončni svetlobi, ki lahko požge liste. Obožuje pa jutranje ali pozne popoldanske sončne žarke. Več svetlobe bo prejela, bolj izrazita bo barva in hitreje bo rastlina rastla.

 

Zračna vlažnosti
Povprečna zračna vlažnost je vredu.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno in bogato zemljo. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši.  Izognimo se tudi prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Po vsakem zalivanju odlijemo odvečno vodo iz okrasnega lončka. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Priporočamo mešanico zemlje za sobne rastline, ki je ravno prav zračna in zadržuje zadostno količino vode. Da bo zalivanje rastline enostavno, priporočamo Sustee merilec vlažnosti zemlje v 'S' velikosti.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant. Sintetična gnojila lahko škodujejo rastlini.

 

Toksičnost

Rastlina je toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.