Alocasia macrorrhiza – Adam (L)

29.00 

Alocasia macrorrhiza – Adam (L)

29.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Adama verjetno že poznaš, je zelo pomemben v zbirki vsakega rastlinoljubca. Njegovo latinsko ime je Alocasia macrorrhiza in je znan po ogromih suličastih listih in enostavni oskrbi. Ni ravno tipična Alocasia, saj je verjetno najbolj odpustljiv v svoji vrsti in raste zelo hitro v zelo veliko rastlino. Ravno zaradi hitre rastli ga pogosto gnojimo (mi ob vsakem zalivanju dodamo malo gnojila) predvsem v pomladanskih in poletnih mesecih. Te primerki so žal utrpeli poškodbe med transportom, zato je eden izmed listov mehanično lažje poškodovan.

Premer lončka: 17 cm
višina rastline: 80 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru brez direktne sončne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Vredu se počuti v prostoru s povprečno zračno vlago.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši, vendar se nikoli ne sme popolnoma posušiti, saj ne prenaša suše. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za aroide je najbolj primerna za to rastlino!

 

Toksičnost

Je toksična ob zaužitju.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0