Ni na zalogi

Alocasia Melo (Baby)

15.00 

Alocasia Melo (Baby)

15.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Alocasia Melo je redka zbirateljska rastlina z mesnatimi zeleno-modrimi listi in močnim reliefom, ki ustvarja značilno teksturo. Ravno zaradi te teksture je poznana tudi kot Alocasia Rugosa. Ta vrsta Alocasije je redka in težje dosegljiva, zato smo vzgojili “baby” rastline, ki so zaradi manjhnosti bolj cenovno dostopne. Brez skrbi, ob pravih pogojih raste precej hitro. Ker boste vzgojili že majhno rastlino v vaših pogojih je več verjetnosi, da se bo rastlina lažje privadila na vaše pogoje. Ta posebnica raste v indonezijskem gozdu v dobro odcednen in zračnem substratu. Zagotovite ji redno zalivanje in senčno lego v svetlem prostoru. Če vas skrbi, da jo boste pozabili zaliti, jo lahko hranite v terariju ali pol zaprtem kozarcu, prozorni plastični škatli, kjer se bo zadrževala visoka zračna vlažnost. Pri visoki zračni vlažnosti bo potrebno rastlino zalivati veliko manj, kot sicer.

Premer lončka: 6 cm
Višina rastline: 8 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Alocasie Melo

Izbira prostora

Najboljša izbira je terarij, svetla in vlažna kopalnica ali kuhinja, kjer je zračna vlažnost malo višja.

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru brez direktne sončne svetlobe.

Zračna vlažnosti

Hvaležna bo v prostoru z malo višjo zračno vlažnostjo.

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši, vendar se nikoli ne sme popolnoma posušiti, saj ne prenaša suše. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Toksičnost

Je toksična ob zaužitju.

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0