Alocasia ‘Mickey Mouse’ (M)

19.00 

Alocasia ‘Mickey Mouse’ (M)

19.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Xanthosoma Albo Marginata, znana tudi pod imenom  Alocasia Mickey Mouse, je exotična rastlina, ki spada pod družino ariodov. Njeni listi so na robovih obarvani v bledo rumeno barvo, najbolj značilna pa je njihova oblika, ki spominja na obraz Miki Miške ali pa slonjega ušesa. Je neprecenjiva zbirateljska rastlina. Je blago toksična ob zaužitju zato predlagamo lego na kakšni dvignjeni površini, kamor otroci ne dosežejo.

Premer lončka: 14 cm,

Višina rastline z lončkom: 30 cm.

Samo še 1 na zalogi

Xanthosoma Albo Marginata

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno svetlobo.

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti, vendar ji bo koristila tudi malo višja zračna vlažnost, saj s tem odganjamo škodljivce.

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zgornji del zemlje izsuši. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Substrat mora biti zračen in ne sme zadrževati preveč vode.

Preberi: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline ali mešanica zemlje za aroide sta najbolj primerni za to rastlino!

Gnojenje

Rastlino gnojimo mesečno v obdobju rasti (od pomladi do jeseni) z naravnim gnojilom. Prekomerno gnojenje lahko škoduje rastlini! Mi priporočamo Big Plant gnojilo.

Toksičnost

Je toksična ob zaužitju. Predlagamo, da jo postavite na nedosegljivo mesto, kamor hišni ljubljenčki in majhni otroci ne dosežejo.

Več o toksičnosti rastlin si lahko preberete v članku: Toksičnost nekaterih sobnih rastlin

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0