Preselili smo se na Celovško cesto 181 C v Ljubljani!

Ni na zalogi

Alocasia Platinum (L)

55.00 

Alocasia Platinum (L)

55.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Alocasia Platinum je posebnica, ki je ne bi zavrnil noben zbiratelj redkih rastlin. Ima liste s klasično aroidno obliko posebnih srebrnih – skoraj modrih barv. Žile so kontrastne temno sive barve, ki na svetlobi izrazijo malo več rdečih tonov. Potrebuje senčno lego in Sustee merilec vlažnosti zemlje, da je ne pozabimo zaliti. Za Alocasije je značilno, da z razvojem novih listov najstarejši porumenijo in s časoma odmrejo, zato vas starejši rumeni listi ne presenetijo, to je popolnoma normalen življenjski krog Alocasije. V prvih pogojih kar hitro razvije nove čebuljčke iz katerih se razvijejo male Alocasije, ki jih lahko delite s prijatelji ali pa ustvarite svoj gozd Alocasij Platinum.

Premer lončka: 14 cm
višina rastline: 30 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Alocasije Platinum

 

Svetloba

Potrebuje svetel prostor z indirektno svetlobo. Izognemo se direktni opoldanski sončni svetlobi, ki lahko požge liste. Obožuje pa jutranje ali pozne popoldanske sončne žarke.

 

Zračna vlažnosti
Potrebuje zračno vlažnost višjo od 40%. Predlagamo lego v kopalnici ali blizu kuhinjskega korita.
Uspeva v višji zračni vlažnosti - nad 50%.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno in bogato zemljo. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši.  Izognimo se tudi prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Po vsakem zalivanju odlijemo odvečno vodo iz okrasnega lončka. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Priporočamo mešanico zemlje za sobne rastline, ki je ravno prav zračna in zadržuje zadostno količino vode. Da bo zalivanje rastline enostavno, priporočamo Sustee merilec vlažnosti zemlje v 'S' velikosti.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant. Sintetična gnojila lahko škodujejo rastlini.

 

Toksičnost

Rastlina je toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

Morda vam bo prav tako všeč…

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0