Amaryllis – Vitezova zvezda (M)

9.00 

Amaryllis – Vitezova zvezda (M)

9.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Amaryllis ali vitezova zvezda je čudovita sobna rastlina z raznobarvnimi cvetovi. Izbiraš lahko med belo, pisano in rdečo barvo. Cvetovi se razvijejo v toplem in svetlem prostoru in lahko traja do 8 tednov. Da čim dlje cveti jo redno zalivamo, a ne preveč, da se namesto cvetov ne razvijejo samo listi ali celo povzročimo gnitje korenin. Ob zalivanju dodamo tudi malo gnojila, mi priporočamo PK juice.

Po cvetenju odstranimo propadlo rast in posušene liste, da ostane samo čebulica. Čebulico lahko hraniš v zemlji ali jo izkoplješ in hraniš na suhem in hladnem (temp. do 15 °C). Amaryllisi so radi utesneni v lončku, zato pazi na velikost sadilnega lončka ko jo želiš ponovno posaditi. Presajanje v nov substrat in večji lonček priporočamo na približno 4 leta.

Premer lončka: 12 cm
višina rastline: 25 cm

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

 

Svetloba

Potrebuje svetel prostor z indirektno svetlobo.

 

Zračna vlažnosti

Vredu je povprečna zračna vlaga.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno in bogato zemljo. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši.  Izognimo se tudi prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Po vsakem zalivanju odlijemo odvečno vodo iz okrasnega lončka. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Priporočamo mešanico zemlje za sobne rastline, ki je ravno prav zračna in zadržuje zadostno količino vode. Da bo zalivanje rastline enostavno, priporočamo Sustee merilec vlažnosti zemlje v 'M' velikosti.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant. Sintetična gnojila lahko škodujejo rastlini. Za spodbujanje cvetenja rastlino pognoji z PK juice.

 

Toksičnost

Rastlina je toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.