Anthurium Cavalli – flamingovec (L)

23.00 

Anthurium Cavalli – flamingovec (L)

23.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Klasičen flamingovec z zelo pisanimi velikimi cvetovi v različnih roza, zelenih in vijoličnih odtenkih. Če bi opremljali cirkus, bi bil zagotovo v ožjem izboru. Na voljo so že precej velike rastline.

Je enostavna za oskrbo in zato primerna tudi za manj izkušene ljubitelje rastlin. Prihaja iz Južne Amerike in Karibov.

 

Premer lončka: 17 cm

višina rastline: 60 cm

Samo še 1 na zalogi

 

Svetloba

Potrebuje svetel prostor z indirektno svetlobo. Preživi tudi temnejše kotičke, vendar bo najverjetneje imela težavo s cvetenjem.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva pri povprečni zračni vlagi.

 

Zemlja in zalivanje

Anthurium potrebuje zračno zemljo polno perlita in lubja. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši.  Izognimo se tudi prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Po vsakem zalivanju odlijemo odvečno vodo iz okrasnega lončka. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Če si vesten/a glede zalivanja rastlin ti priporočamo nekoliko bolj zračno Mešanico zemlje za aroide, če pa si začetik, ki še išče občutek o pogostosti zalivanja pa ti priporočamo  Mešanico zemlje za sobne rastline in Sustee merilec vlažnosti zemlje v 'M' velikosti.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant.

 

Toksičnost

Rastlina je toksična!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.