Araucaria heterophylla – sobna smreka (L)

29.00 

Araucaria heterophylla – sobna smreka (L)

29.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

sobna smreka

Nič več pometanja iglic po stanovanju! Ta sobna smreka (lat. Araucaria heterophylla) je zimzeleni iglavec, ki se najbolje počuti okrašen z lučkami, obdan z družino in darili pod krošnjo. Ko smrečica zraste se tudi sama okrasi z rjavimi storži. Ne mara mrzle zime, zato jo raje hrani v notranjih prostorih, ko se temperatura spusti pod 0°C, poleti pa bo najhitreje zrastla, če jo postaviš ven v senčno lego. Potrebuje zmerno zalivanje, ko se zgornji sloj zemlje deloma osuši in veliko svetlobe. To majhno smrečico ti dostavimo varno na dom.

 

Premer lonca: 17 cm

Višina rastline z loncem: 60 cm

Več o negi sobne smreke si preberite spodaj.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega sobne smreke Araucaria heterophylla

 

Izbira prostora

Poiščite ji mesto v svetlem prostoru, kjer bo najbolje prišla do izraza. Predlagamo podstavek, da je hišni ljubljenčki ne dosežejo, saj je lahko blago toksična.

 

Svetloba

Najraje ima zelo svetel prostor z malo direktne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Pogostost zalivanja je odvisna od okoljskih dejavnikov, kot je svetloba, temperatura in vlažnost zraka, itd. Rastline ne zalijte, dokler se zemlja ne izsuši. Načeloma bo v poletnem času rastlino protrebno zalivati vsaj še 1x več, kot v zimskem času. Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin.

Rast Strelitzie Nicolai pospešimo tako, da jo presadimo v malo večji lonček.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Preberi kratek a informativen prispevek: Vse o zalivanju sobnih rastlin

 

Gnojenje

Ker s sintetičnimi gnojili hitro poškodujemo njene korenine, vam predlagam naravno gnojilo Big plant ali Big Start, ki bo rastlini povišal odpornost in rast. Gnojimo v času rasti - spomladi in poleti.

 

Toksičnost

Blago toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

 

 

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.