Asplenium ‘Parvati’ sobna praprot (M)

11.00 

Asplenium ‘Parvati’ sobna praprot (M)

11.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Vnesi v svoj prostor del tropskega gozda z sobno praprotjo Asplenium ‘Parvati’. Sobna praprot je odlična izbira za tiste, ki iščete malo drugačne teksture v svoji zbirki rastlin. Prav tako ni toksična in zato primerna izbira za gospodinjstva s hišnimi ljubljenčki ali malimi človečnjaki. Je idealna izbira za prostore, ki so pretemni za ostale zelene sobne rastline. Kar se tiče zalivanja je med bolj zahtevnimi rastlinami, saj ne smemo pustiti, da se zemlja popolnoma izsuši. Praprot dobro zalij, ko se listi malo povesijo, kjub temu, da je zemlja še malo vlažna. Asplenium ‘Parvati’ sobna praprot se odlično počuti z Sustee merilcem vlažnosti zemlje, ki nam pomaga razumeti, kdaj je potrebno rastlino zalit.

Premer sadilnega lonca: 12 cm

Višina rastline z loncem: približno 25 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

 

Nega sobne praproti

Svetloba

Ne prenaša direktnega sonca. Umakni jo v bolj senčni prostor

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v malo višji zračni vlažnosti, ni pa tako občutljiva, kot domača gozdna praprot.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zemlja posuši do približno 50-70%. Nikoli ne smemo pustiti, da se zemlja popolnoma izsuši, prav tako pa se izognimo prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Pozimi zalivamo še enkrat manj kot poleti v času rasti.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Preberi: Vse o zalivanju sobnih rastlin

 

Toksičnost

Ni toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

 

Preveri še ostalo ponudbo rastlin velikank kot so: Strelitzia Nicolai, Philodendron Plowmanii

...

Morda vam bo prav tako všeč…

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.