Bonsaj Ficus Ginseng (S)

10.00 

Bonsaj Ficus Ginseng (S)

10.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Ficus micr. Ginseng bonsaj je oblikovano v miniaturno drevo, ki ga lahko po želji tudi oblikuješ. Bonsaj je japonska umetniška tehnika oblikovanja z obrezovanjem, povijanjem in krivljenjem v miniaturno različico drevesa. Zahteva ogromno časa, potrpljenja in tehničnega znanja in obdrodi zelo zanimive in dragocene oblike rastlin. Rastlina je že oblikovana, zato ne bo potrebno čakati desetletja na čudovit rezultat. Rastlino lahko zmerno oblikuješ in obrezuješ odvečno rast. Pazi na zalivanje in gnojenje, saj rastlina potrebuje malo več nege zaradi majhnosti lončka v kateri je posajena.
Premer sadilnega lončka: 7 cm
Višina rastline z loncem: 10 cm

Na zalogi

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno sončno svetlobo.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Preberi: Vse o zalivanju sobnih rastlin

 

Toksičnost

Toksična ob uživanju, prav tako lahko njen sok iritira kožo.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.