Bršljan Hedera Helix (M)

9.00 

Bršljan Hedera Helix (M)

9.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Ta sobni bršljan je ena izmed najbolj nezahtevnih rastlin za vzdrževanje, poleg tega je tudi hitro rastoč. Najdemo ga v stanovanjih in po evropskih in zahodnoazijskih gozdovih. Lahko se ga pusti, kot visečo rastlino ali pa se ga povzpne po opori ali steni za hitro ustvarjeno zeleno steno. Primerna je za začetnike in ostale, ki iščete hitro in enostavno ozelenitev prostora, vse kar potrebuje je konstantno vlažna zemlja (ne mokra!).

Premer lončka: 13 cm

višina rastline: 25 cm

Več o negi bršljana si preberite spodaj.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

Nega bršljana

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno svetlobo, preživi pa tudi kakšne bolj temne kotičke.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v prostoru s povprečno zračno vlažnostjo.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Po vsakem zalivanju iz okrasnela lončka odstranimo odvečno vodo, saj s premočeno zemljo tvegamo gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli. Če hitro pozabiš na zalivanje rastlin ali te skrbi, da še nimaš občutka za to rastlino, ti priporočamo merilec vlažnosti zemlje Sustee v velikosti 'M'.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Za hitro in zdravo rast priporočamo mesečno gnojenje z naravnim gnojilom. Mi prisegamo na Organics Nutrients Big Plant gnojilo.

 

Toksičnost

Je toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

Morda vam bo prav tako všeč…

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields