Caladium ‘Sweetheart’ (M)

14.00 

Caladium ‘Sweetheart’ (M)

14.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Caladium Sweetheart ima skoraj prosojne pisane liste različnih roza in zelenih odtenkov. Zagotovo je ena izmed bolj posebnih rastlin zaradi izgleda in precej običajna kar se tiče nege. Posebnost kaladiumov je hibernacija – pozimi vsi listi odmrejo in se še večji pojavijo spomladi.

 

Premer lončka: 12 cm
višina rastline: 25 cm

Več o negi kaladija si preberi spodaj.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

Nega Caladiuma

 

Izbira prostora

Najraje ima pozicijo na svetli mizici ali polici. Listi se obračajo proti svetlobi, zato jo temu primerno postavi v prostor ali pa redno obračaj.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru brez direktne sončne svetlobe ali na zahodnem oknu z nekaj ur direktne sončne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Hvaležna bo v prostoru z malo višjo zračno vlažnostjo.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši, vendar se nikoli ne sme popolnoma posušiti, saj ne prenaša suše. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Toksičnost

Je toksična ob zaužitju.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields