Preselili smo se na Celovško cesto 181 C v Ljubljani!

Ni na zalogi

Calathea majestica Whitestar (M) – žalostna rastlina

11.00 

Calathea majestica Whitestar (M) – žalostna rastlina

11.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Ena izmed malo bolj redkih Calathej je majestica Whitestar. Ima božanske ošiljene liste z belimi liijami, ki se na svetlobi obarvajo rožnato. V primerjavi z ostalimi kalathejami potrebuje malo več svetlobe in zalivanje, ko se zemlja skoraj izsuši. Sustee merilec vlažnosti zemlje v ‘M’ velikosti bo pomagal, da nikoli ne boste preveč ali pre malo zalili te rastline, kar je pri te vrsti najpogostejši vzrok za uničene liste. Ker so rastline prispele sicer zdrave ampak z mehanskimi poškodbami smo jim znižali ceno. Mehanske poškodbe so v obliki pik na listih, ki so posledica zadrževanja vodnih kapljc na površini listov in nekateri listi so obrezani. Rastline so zdrave z novo rastjo in preverjeno brez bolezni.

Premer lončka:  12 cm
Višina rastline z lončkom: 25 – 30 cm 

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

 

Svetloba

Potrebuje svetel prostor z indirektno svetlobo. Izognemo se direktni opoldanski sončni svetlobi, ki lahko požge liste. Obožuje pa jutranje ali pozne popoldanske sončne žarke.

 

Zračna vlažnostiUspeva v višji zračni vlažnosti - nad 50%. Predlagamo lego v kopalnici ali blizu kuhinjskega korita.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno in bogato zemljo. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši.  Izognimo se tudi prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Po vsakem zalivanju odlijemo odvečno vodo iz okrasnega lončka. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Priporočamo mešanico zemlje za Kalateje in Marante., ki je ravno prav zračna in zadržuje zadostno količino vode. Da bo zalivanje rastline enostavno, priporočamo Sustee merilec vlažnosti zemlje v 'M' velikosti.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant. Sintetična gnojila lahko škodujejo rastlini.

 

Toksičnost

Rastlina ni toksična in zato primerna družba za hišne ljubljenčke in radovedne otroke.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0