Calathea Makoyana (baby)

5.00 

Calathea Makoyana (baby)

5.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Calathea Makoyana ali pavji rep je pisana rastlina iz brazilskega gozda, ki pod pravimi pogoji odlično uspeva tudi kot sobna rastlina. Če iščeš nekaj bolj posebnega za darilo je kalateja zagotovo dobra izbira. Značilne so kontrastne pikčaste poslikave različnih zelenih in rdečih odtenkov, ki spominjajo na pavova peresa. Za to rastlino priporočamo Sustee merilec v ‘M’ velikosti, da vam sporoči kdaj je potrebno zalivanje. Primerna je za senčne lege in je prijazna do živalih. Zraste do približno 60 cm višine, vendar ne prav hitro.

Premer lonca: 6 cm

Višina rastline z loncem: 10 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Calatheje

 

Izbira prostora

Primerna za prostore z visoko zračno vlago, kot so kopalnice, kuhinje, ipd. Ker je viseča rastlina bo najbolje izgledala na podstavku ali polici.

 

Svetloba

Primerna je za senčne lege v svetlem prostoru. Veliko direktne sončne svetlobe ji lahko škoduje.

 

Zračna vlažnosti
Uspeva v malo višji zračni vlažnosti nad 50%.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zgornji del zemlje izsuši. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za marante in kalateje je najbolj primerna za to rastlino!

Vse o zalivanju si preberi v našem  članku.

.

 

Toksičnost
Ni toksična! Varna za hišne ljubljenčke in otroke!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

Morda vam bo prav tako všeč…

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.