Calathea warscewiczii – žametna kalateja (M)

16.00 

Calathea warscewiczii – žametna kalateja (M)

16.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Calathea warscewiczii ali žametna kalateja je ena izmed redkejših rastlin, ki je slavna po svojih žametnih mehkih listih različnih temno zelenih odtenkov in vijoličnih zadnjih strani listov. Mehka je, kot plišasti medvedek 🙂

Je ne toksična zato uredu družba za hišne ljubljenčke, ni pa med najenostavnejšimi rastlinami. Potrebuje redno in primerno zalivanje ter ne mara sintetičnih gnojil. Za enostavnejšo nego ti priporočamo Sustee merilec vlažnosti zemlje v ‘L’ velikosti in Junglee feed naravno gnojilo. Ko pride čas za presajanje jo posadi v našo mešanico zemlje za marante in kalateje.

Premer lončka: 16 cm
Višina rastline z lončkom : 70 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

 

Svetloba

Potrebuje svetel prostor z indirektno svetlobo. Izognemo se direktni opoldanski sončni svetlobi, ki lahko požge liste. Obožuje pa jutranje ali pozne popoldanske sončne žarke.

 

Zračna vlažnosti
Potrebuje zračno vlažnost višjo od 40%. Predlagamo lego v kopalnici ali blizu kuhinjskega korita.
Uspeva v višji zračni vlažnosti - nad 50%.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno in bogato zemljo. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši.  Izognimo se tudi prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Po vsakem zalivanju odlijemo odvečno vodo iz okrasnega lončka. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Priporočamo mešanico zemlje za Kalateje in Marante., ki je ravno prav zračna in zadržuje zadostno količino vode. Da bo zalivanje rastline enostavno, priporočamo Sustee merilec vlažnosti zemlje v 'S' velikosti.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant. Sintetična gnojila lahko škodujejo rastlini.

 

Toksičnost

Rastlina ni toksična in zato primerna družba za hišne ljubljenčke in radovedne otroke.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.