Camellia sinensis Čajevec (M)

12.00 

Camellia sinensis Čajevec (M)

12.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Težko se je braniti dišeči in dekorativni rastlini, ki je tudi uporabna! Kitajski čajevec Camellia sinensis lahko uspeva tudi v notranjih prostorih, kot sobna rastlina namesto običajnega Fikusa. V naravnem okolju na Kitajskem zraste v višino do 16 m v notranjih prostorih pa hitro doseže približno 2 m višine. Svetlo rožnati cvetovi, ki izgledajo kot mini Magnolije in imajo močan in prijeten vonj. Iz listov si lahko pridelaš zeleni, črni ali oolong čaj.

Premer lončka: 10.5 cm

Višina rastline z lončkom: 25-30 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

 

Svetloba

Potrebuje senčno lego v svetlem prostoru blizu okna proti vzhodu ali zahodu.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno in hranilno zemljo. Voda mora iz lončka obvezno odtekati. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši. Po zalivanju obvezno odlijemo odvečno vodo, ki se je nabrala v okrasnem lončku. Če tega ne storimo tvegamo gnitje korenin.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Enkrat na mesec v obdobju rasti vodi za zalivanje dodamo naravno tekoče gnojilo. Predlagamo Organics Nutrients gnojila Big Plant ali pospeševalec cvetenja PK Juice za bujno cvetenje. Izogibajte se gnojenju pozimi.

 

Temperatura

Camellia ne preživi zmrzali. Poleti super uspeva na balkonu, pozimi pa jo prestavite v hladnejši notranji prostor za spodbuditev cvetenja.

 

Toksičnost

Ni toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

...

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.