Colocasia Mojito (L)

26.00 

Colocasia Mojito (L)

26.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Colocasia Mojito ima velike aroidne liste svetlo zelene barve s skoraj črnimi pegami. To rastlino lahko v poletnem času gojimo tudi zunaj, podobno, kot nekatere cvetoče rastline. Ko mine možnost pozebe (načeloma v sredini maja) jo posadimo na prosto ali v lonec, pozimi pa postavimo v notranje prostore ali izkopljemo njen gomolj, ga shranimo in ponovno posadimo spomladi. Potrebuje senčno lego v svetlem prostoru in visoko zračnoo vlažnost.

Rastlina je doma v tropskih predelih Azije, kjer jo gojijo celo v kulinarične namene. Njeni kuhani rizomi spominjajo na sladki krompir. Ne kuhani deli rastline so toksični.

 

Najraje ima Mešanico zemlje za Aroide

Premer lončka: 19 cm
višina rastline: 40 cm

 

Več napotkov za nego lahko preberete spodaj.

 

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru brez direktne sončne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Hvaležna bo v prostoru z malo višjo zračno vlažnostjo.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši, vendar se nikoli ne sme popolnoma posušiti, saj ne prenaša suše. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Toksičnost

Je toksična ob zaužitju.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0