Crassula ovata ‘Sunset’ (M)

7.00 

Crassula ovata ‘Sunset’ (M)

7.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Crassula ali po domače krasula je zelo popularna sobna rastlina zaradi enostave nege in zanimivega izgleda, ki spominja na bonsai. Znana je tudi pod imenom drevo denarja in rastlina sreče. Ta vrsta krasule ‘Sunset’ izgleda še posebej čudovito na direktni svetlobi, kjer razvije različne oranžne in rdeče odtenke, ki spominjajo na sončni zahod. Ta vrsta rastline ni hitro rastoča, se pa po navadi dolgo obdrži in zraste v mini mesnata drevesa tudi do 1 m višine. Čeprav verjetno ne prinaša denarja, je odlično darilo za začetnike ali nove sodelavce.

 

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

Premer lončka: 10.5 cm

Velikost rastline: 20 cm

Nega Crassule

Izbira prostora

Priporočamo nego na okenski polici ali na mizi ob oknu. Pogosto jo najdemo na mizah v pisarnah, saj ne potrebuje pogostega zalivanja.

Svetloba

Najbolje uspeva v zelo svetlem prostoru, na okenski polici z malo direktnih žarkov. Poleti je bolje, da jo malo umaknemo stran od direktne svetlobe, saj lahko tudi njo ožge.

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

Zemlja in zalivanje

Pogostost zalivanja je odvisna od okoljskih dejavnikov. Rastline ne zalijte, dokler se zemlja ne izsuši. Načeloma bo v poletnem času rastlino protrebno zalivati vsaj še 1x več, kot v zimskem času. Na to najbolj vpliva količina svetlobe, ki jo prejme. Pomembno je, da izberete zelo zračno zemljo, kot je naša mešanica za kaktuse in sukulente. Če rastlino zalivamo prepogosto lahko zgnije.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za kaktuse in sukulente je najbolj primerna za to rastlino!

Preberi kratek a informativen prispevek: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Gnojenje

Crassula ne potrebuje veliko gnojenja. Ker s sintetičnimi gnojili hitro poškodujemo njene korenine, vam predlagam naravno gnojilo Big plant ali Big Start, ki bo rastlini povišal odpornost in rast.

Toksičnost

Je toksična.

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields