Curcuma alism. ‘Siam Splash’ (L)

15.00 

Curcuma alism. ‘Siam Splash’ (L)

15.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Curcuma alism. ‘Siam Splash’

Curcuma alism. ‘Siam Splash ali kurkuma je tropska rastlina tudi z imenom siamski tulipan.SIcer botanično nima nič skupnega s tulipani (razen podobnih cvetov), je pa sorodnica ingverja. Kurkuma ima aromatično koreniko, ki jo gojimo, kot začimbo in zarazdravilnih učinkov. Doma prebiva v tropski Tajski, Kambodži in Laosu. Potrebuje temperature višje od 18 stopinj celzija, veliko indirektne svetlobe in zalivanje, ko se zemlja skoraj popolnoma posuši.

 

Premer lončka: 14 cm

višina rastline: 50 cm

Na zalogi

 

Svetloba

Potrebuje svetel prostor z indirektno svetlobo. Preživi tudi temnejše kotičke, vendar bo najverjetneje imela težavo s cvetenjem.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva pri povprečni zračni vlagi.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo na osnovi kokosove šote. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši.  Izognimo se tudi prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Po vsakem zalivanju odlijemo odvečno vodo iz okrasnega lončka. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Priporočamo Mešanico zemlje za sobne rastline in Sustee merilec vlažnosti zemlje v 'M' velikosti.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant.

 

Toksičnost

Rastlina je toksična!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.