Dioscorea elephantipes – slonova noga (baby)

6.00 

Dioscorea elephantipes – slonova noga (baby)

6.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Dioscorea elephantipesima tudi ime slonova noga zaradi posebne oblike nadzemnega gomolja. Je zelo zanimiva in neobičajna sobna rastlina, ki se ne pojavi prav pogosto na trgu. V naravi biva v južni Afriki, kjer se uzpostavlja zelo širokem spektru pogojev. Vredu se počuti v senčni legi ali na direktni svetlobi in potrebuje kratko sušno obdobje med zalivanji, saj ne mara, da je gomolj premočen. S starostjo se njen gomolj odebelji in postaja vedno bolj podoben želvjem oklepu.

Premer lončka: 5,5 cm

Višina rastline z lončkom: 5 cm

Več o negi Dioscorea elephantipes si preberite spodaj.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Dioscorea elephantipes

 

Izbira prostora

Najraje ima svetle prostore, vredu se počuti tudi v senci. Glede na majhnost rastline predlagamo dobro vidno mesto, predno zraste v večjo in postane manj občutljiva na spremembe.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru, tudi nan direktni svetlobi. Prilagodi se lahko na zelo širok spekter pogojev.

 

Zračna vlažnosti

Vredu je povprečna zračna vlažnost.

 

Zemlja in zalivanje

Načeloma ne komplicira. Potrebuje pa zračno in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje gomolja.

Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Več o zalivanju rastlin si preberite tu.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant.

 

Toksičnost

Je toksična!

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.