Dischidia Ovata (S)

9.00 

Dischidia Ovata (S)

9.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Dischidia Ovata je viseča rastlina z čudovitimi listi, ki zaradi obarvanosti malo spominjajo na lubenico. Njena nega je zelo podobna negi Hoye, kar pomeni, da je praktično neuničljiva, dokler je ne zalijemo preveč. Dischidia ovata obožuje senčno lego v svetlem prostoru in zalivanje, ko se zemlja popolnoma izsuši, kot ostale sukulentaste rastline. Če opazite, da se zemlja zelo počasi suši in rastlina ne uspeva, jo premaknite na bolj svetlo mesto. Zaradi debelih mesnatih listov je pripravljena tudi na kakšno sušno obdobje, zato je raje ne zalivajte preveč. Če želite Dischidijo povzpeti po opori, je najbolje, da jo postavite v prostor z visoko zračno vlažnostjo, drugače pa se vredu počuti pri povprečni zračni vlagi.

Premer lončka: 10.5 cm

Višina rastline z lončkom: 20 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

 

Svetloba

Potrebuje veliko indirektne svetlobe. Direktna svetloba lahko poškoduje njene listke.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zemlja popolnoma izsuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Pozimi zalivamo še enkrat manj kot poleti v času rasti. Hoye ne zamerijo, če kdaj pozabimo na njo. To celo spodbudi cvetenje.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Toksičnost

Je toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

...

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0