Dracaena fragrans – drevo življenja (XL)

120.00 

Dracaena fragrans – drevo življenja (XL)

120.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Dracaena fragrans ‘Janet Lind’

Dracaena fragrans ‘Janet Lind’ ali drevo življenja je zelo nezahtevna sobna rastlina, ki uspeva v širokem spektru pogojev. Njeni ošiljeni in močni listi odlično prečiščujejo zrak vseh toksinov. V deblu skriva zalogo vode, ki poskrbi, da rastlina preživi tudi kakšno sušno obdobje. Odlično se bo počutila v pisarni ali v dnevnem prostoru.

Zaradi velikosti pošiljanje po pošti ni možno! Izberite osebni prevzem, dostavo v Ljubljani ali nas kontaktirajte za ostale možnosti.

Premer lonca: 27 cm

Višina rastline z loncem: 150 cm

Več o negi Dracaene fragrans si preberite spodaj.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

Nega Dracaene

 

Izbira prostora

Poiščite ji mesto v svetlem prostoru, ki bo dovolj veliko za njene bogate liste. Obožuje bližino vzhodnega, južnega ali zahodnega okna. Vredu se bo počutila tudi v senčni legi.

 

Svetloba

Najraje ima zelo svetel prostor z malo direktne svetlobe. Če jo postavimo v senco bo rastla počasneje in manj jo bo potrebno zalivati.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Pogostost zalivanja je odvisna od okoljskih dejavnikov, kot je svetloba, temperatura in vlažnost zraka, itd. Rastline ne zalijte, dokler se zemlja ne izsuši. Načeloma bo v poletnem času rastlino protrebno zalivati vsaj še 1x več, kot v zimskem času. Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Preberi kratek a informativen prispevek: Vse o zalivanju sobnih rastlin

 

Gnojenje

Palme obožujejo naravna gnojila. Ker s sintetičnimi gnojili hitro poškodujemo njene korenine, vam predlagam naravno gnojilo Big plant ali Big Start, ki bo rastlini povišal odpornost in rast.

 

Toksičnost

Je toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

 

 

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields