Dracaena surculosa (M)

14.00 

Dracaena surculosa (M)

14.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Dracaena surculosa ali pikčasta zmajevka je zelo enostavna sobna rastlina z košato zeleno rastjo. Listi so temno zelene barve s pikčastim vzorcem.Doma je v Afriki kjer uspeva v toplem, svetlem in relativno sušnem podnebu. Zelo ji bo všeč, če ji namenimo veliko vode, ko se zemlja popolnoma posuši. Najbolj pomemben del nege pri dracaeni je izbira zemlje. Potrebuje zdračno zemljo na osnovi kokosove šote z dodatkom perlita. Najbolj primerna je naša mešanica zemlje za sobne rastline. Če jo obrezujemo spodbujamo gosto rast.

 

Premer lončka: 12 cm

Višina rastline z loncem: 40 cm

Na zalogi

Izbira prostora

Popestri vsak svetel prostor! Všeč ji bo bližina okna, ki je obrnjen na vzhodno ali zahodno stran, v poletnem času pa tudi super uspeva zunaj v senčni legi. Ker je dobra čistilka zraka jo priporočamo v spalnici ali pisarni.

 

Svetloba

Najbolj uspeva v prostoru z veliko svetlobe, preživi pa tudi temnejša mesta, kjer raste počasneje.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zemlja popolnoma izsuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Pozimi zalivamo še enkrat manj kot poleti v času rasti.

 

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Za hitro in zdravo rast priporočamo mesečno gnojenje z naravnim gnojilom. Mi prisegamo na Organics Nutrients Big Plant gnojilo.

 

Toksičnost

Je toksična ob užitju.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

 

Preveri še ostalo ponudbo rastlin velikank kot so: Ficus Lyrata , Philodendron Plowmanii 

...

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields