Dvokrpi ginko (Ginkgo biloba) (L)

23.00 

Dvokrpi ginko (Ginkgo biloba) (L)

23.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Ginkgo

Ginko ali Ginkgo Biloba je zunanje drevo s posebno prepoznavno obliko listov. Je ena izmed najstarejših rastlin, zato tudi živi fosil, ki se v 200 milijonih letih zgradbeno skoraj ni spremenil. V umesnem času je ta vrsta skoraj izumrla in se preselila na Kitajsko. Ginko je popularna vrsta tudi pri nas, saj preživi naše zime. Lahko ga posadiš v tla ali v lonec na balkonu ali terasi. Pazi, da bo zemlja relativno konstantno vlažna.

 

Premer lonca: 19 cm

Višina rastline z loncem: 65 cm

Več o negi  ginka si preberite spodaj.

Na zalogi

Nega ginka

 

Izbira prostora

Uspeva v širokem spektru pogojev, bodisi v golih tleh ali koritu.

 

Svetloba

Veliko direktne svetlobe ali polsenčna lega.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje dobro odcedno zemljo, kot je kokosova šota ali navadna šota s peskom. Zemljo ohranjamo vlažno. Rastlino presadimo v večji lonec ali odstranimo del poganjkov, ko zapolni lonec in postane zalivanje že prepogosto za vaše navade.

 

Gnojenje

Vesela bo naravnega vsestranskega gnojila enkrat mesečno v času rasti.

 

Toksičnost

Listje ni toksično, semena pa.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonec ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

 

 

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.