Epiphyllum ‘monstrose’ – skodrana orhideja kaktus (M)

13.00 

Epiphyllum ‘monstrose’ – skodrana orhideja kaktus (M)

13.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Ta božanska unikatna rastlina sliši na latinsko ime Epiphyllum ‘monstrose’ ali po naše skodrana orhideja kaktus. Ima dolga in mesnata skodrana stebla in se važi z velikimi cvetovi, ki lahko razvijejo tudi užitne sadeže. V naravi ga ponoči oprašujejo vešče in netopirji.

Je zelo enostavna skoraj neuničljiva rastlina, ki se bo najbolje počutila na sončni legi z zmernim zalivanje, ko se zemlja popolnoma posuši. Za optimalno zdravje in rast ga presadi v našo Mešanico zemlje za kaktuse in sukulente. Je ne toksičen in ima zelo užitne sadeže 😀

 

Premer lončka: 12 cm

Višina rastline z lončkom: 20 cm

Na zalogi

 

Svetloba

Potrebuje svetel prostor brez direktne opoldanske svetlobe. Zgodnje dopoldansko ali pozno popoldansko sonce mu koristi.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni ali nizki zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno in hranilno zemljo. Voda mora iz lončka obvezno odtekati. Rastlino zalijemo, ko se zemlja popolnoma izsuši. Po zalivanju obvezno odlijemo odvečno vodo, ki se je nabrala v okrasnem lončku. Če tega ne storimo tvegamo gnitje korenin.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Enkrat na mesec v obdobju rasti vodi za zalivanje dodamo naravno tekoče gnojilo. Predlagamo Organics Nutrients gnojila Big Plant. Izogibajte se gnojenju pozimi.

 

Toksičnost

Ni toksična.

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

...

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0