Epipremnum pinnatum ‘Variegata’ (M)

17.00 

Epipremnum pinnatum ‘Variegata’ (M)

17.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Epipremnum pinnatum ‘Variegata’

Epipremnum pinnatum ‘Variegata’ je zelo iskana sobna rastlina zaradi čudovitih fenestriranih listov z belo variegacijo. Variegacija in odrasla oblika listov spominja na zelo popularno variegirano Monstero delicioso. Fenestracije (naravne zareze v listih) dosežemo tako, da sicer viseč Epipremnum povzpnemo po opori iz šotnega mahu ali kokosovih vlaken. Variegiranost rastline pa spodbujamo tako, da mu namenimo ogromno svetlobe, redno zalivanje in mesečno gnojenje. Epipremnum pinnatum variegata je ena izmed najbolj enostavnih redkejših rastlin in prav tako hitro rastoč. Verjetno ste že spoznali njeno sorodnico Epipremnum Aurea ali Golden pothos z primerljivo nezahtevno nego. Pohiti, ker so zaloge zelo omejene!

Premer lončka: 12cm

Višina rastline z lončkom: 35-45 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Epipremnuma pinnatum variegata

 

Izbira prostora

Primeren je za vsak svetel prostor!

 

Svetloba

Potrebuje veliko indirektne svetlobe. Direktna svetloba lahko poškoduje njene listke.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zemlja popolnoma izsuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Pozimi zalivamo še enkrat manj kot poleti v času rasti.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Toksičnost

Je toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

 

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.