Episcia Harlequin (M)

13.00 

Episcia Harlequin (M)

13.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Episcia Harlequin je cvetoča sobna rastlina, ki čez celo leto razvija čudovite oranžne cvetove. Episcia je sorodnica afriške vijolice in tudi njihova nega je primerljiva. Med zalivanji pustimo, da se zemlje dobro osuši in nato rastlino močno zalijemo, najbolje z namakanjem. Paziti je potrebno, da ne zmočimo njenih listkov, saj so žametni in lahko poškodujemo njihov lesk. Več o zlivanju sobnih rastlin si lahko preberete tu.

Premer lončka: 12 cm,

Višina rastline z lončkom: približno 20 cm.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno svetlobo.

 

Zračna vlažnosti

Najbolje se počuti v prostoru z zračno vlažnostjo nad 40%.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se večina zemlje izsuši. ta rastlina ima najraje zalivanje 'od spodaj' oziroma z namakanjem. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Preberi: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Rastlino gnojimo mesečno v obdobju rasti (od pomladi do jeseni) z naravnim gnojilom. Prekomerno gnojenje lahko škoduje rastlini! Mi priporočamo Big Plant gnojilo in PK Juice za cvetenje.

 

Toksičnost

ni toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

Morda vam bo prav tako všeč…

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields