Ficus altissima (M)

12.00 

Ficus altissima (M)

12.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Ficus altissima je poseben Fikus z gladkimi okroglimi listi z zeleno variegacijo ob robu. Je ne zahteven za oskrbo in lahko zraste v čuovito drevo. Prednost takih fikusov je to, da lahko z obrezovanjem popoldnoma nadzorujemo njegovo velikost in obliko. Potrebuje nekaj direktne sončne svetlobe, v senčni legi bo rastel počasi. Ko korenine pokukajo iz luknjic na dnu sadilnega lončka, ga presadimo v novo zračno zemljo, kot je mešanica zemlje za sobne rastline.

Premer lončka: 11 cm
višina rastline: 25 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Fikusa Altissima

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno svetlobo.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v prostoru s povprečno zračno vlažnostjo.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Po vsakem zalivanju iz okrasnela lončka odstranimo odvečno vodo, saj s premočeno zemljo tvegamo gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli. Če hitro pozabiš na zalivanje rastlin ali te skrbi, da še nimaš občutka za to rastlino, ti priporočamo merilec vlažnosti zemlje Sustee v velikosti 'M'.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Za hitro in zdravo rast priporočamo mesečno gnojenje z naravnim gnojilom. Mi prisegamo na Organics Nutrients Big Plant gnojilo.

 

Toksičnost

Je toksična! Bel sok, ki prikaplja ob poškodbi rastline lahko draži kožo.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.