Ficus ‘Amstel King’ – drevo (XL)

190.00 

Ficus ‘Amstel King’ – drevo (XL)

190.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Če vam navadni fikusi niso tako zelo pri srcu in iščete nekaj bolj posebnega si pridite ogledat te ogromne ozkolistne fikuse binnendijkii Amstel King. Njihovi listi so dolgi in ozki z malo rožnatega odtenka na najnovejših listih. So zelo ne zahtevni za oskrbo in hitro zapolnijo prostor s svojo zeleno popolnostjo. V sobnih pogojih zrstejo do 3 m višine in več, zato priporočamo, da jih obrezujete na željeno višino. Obrezovanje spodbuja razvejanost.

Premer lončka: 40 cm,

Višina rastline z lončkom: približno 190 cm.

OPOZORILO! Zaradi velikosti te rastline ni možno pošiljati po pošti! Možni je osebni prevzem v trgovini na Štihovi ulici 13 v Ljubljani ali osebna dostava po Ljubljani z doplačilom 8€. Način dostave lahko izberete na zaključku nakupa. Za več informacij nam pišite na info@onlyplants.si

Samo še 1 na zalogi

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno svetlobo.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zgornji del zemlje izsuši. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Preberi: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Rastlino gnojimo mesečno v obdobju rasti (od pomladi do jeseni) z naravnim gnojilom. Prekomerno gnojenje lahko škoduje rastlini! Mi priporočamo Big Plant gnojilo.

 

Posebnost Fikusov

Fikusi so lahko občutljivi na stres ob premikanju, zato lahko po prevzemu ali dostavi nekaj listov odpade, vendar brez skrbi, rastlina si bo v primernih pogojih zelo hitro opomogla in kmalu začela poganjati nove listke. Stres jim lahko povzročijo tudi drastične in nagle spremembe v okolju, kot je temperatura zraka, količina svetlobe in tudi gibanje zraka oziroma prepih. Popolnoma običajno je, da ob privajanju na novo okolje spustijo nekaj listkov.

 

Toksičnost

Je toksična!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields