Ficus binnendijkii ‘Alii’ (XL)

79.00 

Ficus binnendijkii ‘Alii’ (XL)

79.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Ogromen Ficus binnendijkii ‘Alii’ ima ožje suličaste liste temno zelene barve. Je eden izmed manj zahtevnih Fikusov, saj je prilagojen na širok spekter svetlobnih pogojev in ne zameri, če ga kdaj pozabimo zalit. celo bolj odpustljiv je, kot njegov sorodnik Benjamin in lirastolistni fikus. Če želite spodbujati razvejanost in gosto rast, lahko Ficus Alii obrezujete. Doma biva v južni Aziji.

OPOZORILO! Zaradi velikosti te rastline ni možno pošiljati po pošti! Možni je osebni prevzem v trgovini na Štihovi ulici 13 v Ljubljani ali osebna dostava po Ljubljani z doplačilom 8€. Način dostave lahko izberete na zaključku nakupa. Za več informacij nam pišite na info@onlyplants.si

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

Premer lončka: 27 cm,

Višina rastline z lončkom: približno 170 cm.

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno svetlobo.

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zgornji del zemlje izsuši. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Preberi: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Gnojenje

Rastlino gnojimo mesečno v obdobju rasti (od pomladi do jeseni) z naravnim gnojilom. Prekomerno gnojenje lahko škoduje rastlini! Mi priporočamo Big Plant gnojilo.

 

Posebnost Fikusov

Fikusi so lahko občutljivi na stres ob premikanju, zato lahko po prevzemu ali dostavi nekaj listov odpade, vendar brez skrbi, rastlina si bo v primernih pogojih zelo hitro opomogla in kmalu začela poganjati nove listke. Stres jim lahko povzročijo tudi drastične in nagle spremembe v okolju, kot je temperatura zraka, količina svetlobe in tudi gibanje zraka oziroma prepih. Popolnoma običajno je, da ob privajanju na novo okolje spustijo nekaj listkov.

 

Toksičnost

Je toksična!

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields