Ficus Elastica ‘Shivereana (S)

16.00 

Ficus Elastica ‘Shivereana (S)

16.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Fikus Elastika ‘Shivereana’ je redkejša različica klasične sobne rastline. Je relativno nova vrsta na trgu in je posebna zaradi razpršene bele variegacije. Naši Fikusi so še precej majhni vendar na direktni sončni svetlobi lahko zrastejo do stropa. Seveda lahko njegovo višino in obliko nadzoruješ z obrezovanjem, ki spodbuja razvoj novih vej in tako izoblikuje krošnjo. Novi listki Shivereane so še posebno srčkani, saj na svet prikukajo v roza barvi, ki zbledi, ko se list dokončno razvije.

 

Premer lončka: 9 cm

Velikost rastline: 20 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

 

Svetloba

Ker ima rastlina veliko bele variegacije potrebuje veliko svetlobe ob sončnem oknu ali pod LED lučkami za rast.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Toksičnost

Toksična ob uživanju, prav tako lahko njen sok iritira kožo.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.