Ficus lyrata – drevo (XL)

179.00 

Ficus lyrata – drevo (XL)

179.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Tokrat smo v trgovino pripeljali ogromne razvejane oblike Fikusa Lyrata. Vsi poznamo lirastolistni Fikus zaradi enostavne oskrbe in ogromnih valovitih listov s čudovito teksturo. Zaradi težko dosegljive “drevesaste” oblike so zelo zaželjene pri opremljanju svetlih pisarn, trgovin in modernih interierjev. Razvejanost Lyrate spodbujamo z obrezovanjem odrastlih vej. Prav zato so te oblike veliko bolj redke in nedosegljive, saj je potrebno preoblikovati odraslo drevo, uspešnost razvoja več vej pa je nizek.

Premer lončka: 27 cm

Višina rastline z lončkom: 140 – 150 cm

POZOR! Fikusa Lyrata ne pošiljamo po pošti zaradi velikosti! Možen samo osebni prevzem v Ljubljani. Za možnost dostave nas kontaktirajte na info@onlyplants.si in z veseljem vam pomagamo!

Samo še 1 na zalogi

Izbira prostora

Predlagamo odprt in svetel prostor. Nič ni hudega, če je steblo v senci pohištva.

 

Svetloba

Potrebuje svetel prostor brez direktne opoldanske svetlobe. Zgodnje dopoldansko ali pozno popoldansko sonce mu koristi. Ta Fikus ni primeren za temne prostore.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno in hranilno zemljo. Voda mora iz lončka obvezno odtekati. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši. Po zalivanju obvezno odlijemo odvečno vodo, ki se je nabrala v okrasnem lončku. Če tega ne storimo tvegamo gnitje korenin.

Preberi: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Enkrat na mesec v obdobju rasti vodi za zalivanje dodamo naravno tekoče gnojilo. Predlagamo Organics Nutrients gnojila Big Plant. Izogibajte se gnojenju pozimi.

 

Toksičnost

Je toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

...

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0