Fittonia – Purple Snow (S)

5.00 

Fittonia – Purple Snow (S)

5.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Fittonia je barvita rastlina s kontrastnimi venami. Zelo je popularna zaradi enostavne oskrbe in prikupne majhne rastli. Izvira iz tropskih deževnih gozdov Južne Amerike, predvsem Peruja. Zraste do 15 cm visoko, zato je kot pokrivna rastlina uporabna v terarijih. Ni toksična in zato primerna družba za hišne ljubljenčke.

 

Premer lončka: 8,5 cm,

Višina rastline z lončkom: 10 cm

Na zalogi

Nega Fittonije

 

Izbira prostora

Okenska polička, prostor na mizi ali v terariju.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z nekaj direktne sončne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti, lahko jo pršimo.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zemlja deloma izsuši, vendar ne preveč. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Vse o zalivanju si preberi v našem  članku.

 

Toksičnost

Ni toksična!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.