Gymno Cactus ‘Variegated’ (S)

21.00 

Gymno Cactus ‘Variegated’ (S)

21.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Gymno kaktus variegata je zbirateljski kaktus z naravno mutacijo, ki ji pravimo variegacija. Zaradi primanjkovanja klorofila na nekaterih delih rastline, je kaktus obarvan v različnih odtenkih oranžne, krem in roza barve. Ob pravih pogojih tudi cveti s prsrčnimi malimi cvetovi. Je ne toksičen in zelo enostaven za vrzdrževanje.

Všeč mu je zelo svetla lega z nekaj ur direktne sončne svetlobe in zalivanje, ko se zemlja popolnoma izsuši. Zelo vam bo hvaležen če ga v vročih poletnih dneh pustite na svežem zraku pod soncem.

 

Višina rastline z lončkom: 8 cm

Premer lončka: 15 cm

 

Na zalogi

Nega kaktusa

 

Izbira prostora

Všeč mu je zelo svetel prostor na okenski polici.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru, tudi na direktni svetlobi.

 

Zračna vlažnosti

Vredu je povprečna zračna vlažnost.

 

Zemlja in zalivanje

Načeloma ne komplicira. Potrebuje pa zračno in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za kaktuse in sukulente je najbolj primerna za to rastlino!

Več o zalivanju rastlin si preberite tu.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant.

 

Toksičnost

Ni toksična.

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0