Hoya Callistophylla (S)

59.00 

Hoya Callistophylla (S)

59.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Hoya

Tako eksotična a tako zelo enostavan je samo Hoya! Ta Hoya Callistophylla je posebna redka vrsta, ki bo očarala predvsem zbiratelje teh čudovitih enostavnih voščenk. Ima mesnate liste s kontrastnimi temnimi venami in ob pravih pogojih tudi omamno dišečimi cvetovi. Je ne toksična viseča rastlina, super za obešanko ali viseč lonček. Rada ima ogromno svetlobe, utesnjen lonček z zračno zemljo in zalivanje, ko je zemlja popolnoma suha. Zares neuničljiva in krasna!

Premer lonca: 11 cm

Višina rastline z loncem: 15 cm

Na zalogi

Nega Hoye

 

Izbira prostora

Hoya je najbolj primerna za svetle prostore z direktno svetlobo. Ker je počasi rastoča viseča rastlina jo lahko postavimo tudi na delovno mizo kamor posije tudi kakšen žarek sonca ali na polico.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlih prostorih z veliko direktne sončne svetlobe. V senčni legi preživi, vendar se rast upočasni.

 

Zračna vlažnost

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zemlja popolnoma izsuši. Po vsakem zalivanju iz okrasnela lončka odstranimo odvečno vodo, saj s premočeno zemljo tvegamo gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli. Če hitro pozabiš na zalivanje rastlin ali te skrbi, da še nimaš občutka za to rastlino, ti priporočamo merilec vlažnosti zemlje Sustee v velikosti 's'.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Več o zalivanju sobnih rastlin si preberite v našem članku.

 

Toksičnost

Ni toksična! Prijazna do ljubljenčkov in otrok.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields