Hoya Carnosa ‘Krimson Queen’ (S)

8.00 

Hoya Carnosa ‘Krimson Queen’ (S)

8.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Hoya Carnosa ‘Krimson Queen’ ali voščenka je čudovita neuničljiva rastlina z barvnimi variacijami v listih vse od nežno rozaste, bele do zelene. Svoje zadovoljstvo v naši oskrbi nam bo izkazala z noro dišečimi rožnatimi cvetovi. Ne bo nam zamerila, če jo kdaj  pozabimo zaliti ali če je v malo temnejšem kotičku, zato je zares primerna za začetnike.

 

Premer sadilnega lončka: 10,5 cm

Višina rastline: približno 13 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Hoye Krimson Queen

 

Izbira prostora

Hoya je najbolj primerna za svetle prostore z direktno svetlobo. Ker je počasi rastoča viseča rastlina jo lahko postavimo tudi na delovno mizo kamor posije tudi kakšen žarek sonca ali na polico.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlih prostorih z veliko direktne sončne svetlobe. Več svetlobe kot prejme, bolj izrazita bo variegacija, ki je na mladih listih tudi malo rožnata. V senčni legi preživi, vendar se rast upočasni.

 

Zračna vlažnost

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zemlja popolnoma izsuši. Po vsakem zalivanju iz okrasnela lončka odstranimo odvečno vodo, saj s premočeno zemljo tvegamo gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli. Če hitro pozabiš na zalivanje rastlin ali te skrbi, da še nimaš občutka za to rastlino, ti priporočamo merilec vlažnosti zemlje Sustee v velikosti 's'.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

Več o zalivanju sobnih rastlin si preberite v našem članku.

 

Toksičnost

Ni toksična! Prijazna do ljubljenčkov in otrok.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0