Dišeči jasmin (L)

25.00 

Dišeči jasmin (L)

25.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Dišeči viseči jasmin ali Jasminum polyanthum je znan po enostavni oskrbi in božanskem vonju. Zanimivo dejstvo je, da spada v isto družino, kot oljke. Če iščete naravno zeleno alternativo osvežilcu prostora, je Jasmin super izbira. Poleg tega je ne toksičen in zato prijazen hišnim ljubljenčkom. Lahko ga pustimo, kot visečo rastlino ali ga povzpnemo po opori in z njim ustvarimo zeleno steno. Poleti pri višjih temperaturah se razvijejo oblaki zvezdastih svetlih cvetov z omamnim vonjem. Poleti ga lahko prestavite na balkon. Tokrat je na voljo jasmin brez cvetkov.

 

Premer lončka: 14 cm

Višina rastline z lončkom:40-50 cm

Na zalogi

 

Svetloba

Potrebuje veliko indirektne svetlobe ob južnem ali vzhodnem oknu.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno in hranilno zemljo. Voda mora iz lončka obvezno odtekati. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši. Po zalivanju obvezno odlijemo odvečno vodo, ki se je nabrala v okrasnem lončku. Če tega ne storimo tvegamo gnitje korenin.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Enkrat na mesec v obdobju rasti vodi za zalivanje dodamo naravno tekoče gnojilo. Predlagamo Organics Nutrients gnojila Big Plant ali pospeševalec cvetenja PK Juice za bujno cvetenje.

 

Toksičnost

Ni toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

 

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0