Kaktus v glinenem lončku (S) – 4 vrste

5.00 

Kaktus v glinenem lončku (S) – 4 vrste

5.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Počasi rastoči kaktusii obožujejo svetle prostore in minimalno zalivanja.Kaktus bo vesel, če ga pustite pri miru na svetli okenski polici in zalijete zelo redko. Ubijete ga lahko samo, če ga postavite v temen prostor in preveč zalijete. Izbiraj med štirimi različnimi vrstami.

Premer lončka: 9 cm

Velikost rastline: 10 cm

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

 

Nega kaktusa

Izbira prostora

Kaktus potrebuje zelo svetel in topel prostor, s povprečnimi temperaturami med 18 in 28 stopinj. Vse kar ni temna, hladna in mokra klet je vredu.

Svetloba

Najbolje uspeva v zelo svetlem prostoru, na okenski polici z malo direktnih žarkov.

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

Zemlja in zalivanje

Poleti je dovolj, če rastlino zalijemo 1 x na dva tedna in v zimskem času 1x na mesec. Pri kaktusih je včasih bolje, da ga ne zalijemo, kot da ga zalijemo preveč. Zelo pomembna je sestava zemlje! Pomembno je, da izberete zelo zračno zemljo, kot je naša mešanica za kaktuse in sukulente. Če rastlino zalivamo prepogosto ali iz okransega lončka po zalivanju ne odlijemo odvečne vode, lahko zgnije.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za kaktuse in sukulente je najbolj primerna za to rastlino!

Preberi kratek a informativen prispevek: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Gnojenje

Kaktusi ne potrebujejo pogostega gnojenja. Ker s sintetičnimi gnojili hitro poškodujemo korenine, vam predlagam naravno gnojilo Big plant ali Big Start, ki bo rastlini povišal odpornost in rast.

Toksičnost

Ta rastlina ni toksična.

Preberi kratek a informativen prispevek: O toksičnosti nekaterih sobnih rastlin

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0