Kalamondin Citrus x microcarpa – sobni mandarinovec (M)

32.00 

Kalamondin Citrus x microcarpa – sobni mandarinovec (M)

32.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Kdo ne obožuje citrusov!? Ta sobni mandarinovec (Kalamondin Citrus x microcarpa) je križanec med mandarino in kumkvatom. mandarine in kumkvata. Je noro dekorativna zimzelena rastlina z gladkimi listi in majhnimi oranžnimi plodovi, ki potrebujejo zelo dolgo časa, da dozorijo, torej bojo grmiček okraševali skoraj celo leto. Cvetovi so božansko dišeči po sladkem citrusu in nadomestijo tudi najboljše osvežilce zraka. Sadje se laho uporablja v kulinariki, v pripravi sladic, napitkov in slanih jedi. Odlično se obnese kot balkonska rastlina, saj obožuje svetlobo in visoke temperature. Pazi, da ga pred zmrzaljo zavaruješ ali premakneš v notranje prostore.

Premer sadilnega lončka: 11 cm

višina rastline: 30 cm

Več o negi citrusa Kalamondin si preberi spodaj.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Kalamondina Citrus x microcarpa

 

Izbira prostora

Obožuje svetle kuhinje, dnevne sobe, balkone in terase. Ne mara pa zmrzali in teme.

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z direktno sončno svetlobo.

 

Zračna vlažnosti

Vredu je povprečna ali nizka zračna vlaga.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši, vendar se nikoli ne sme popolnoma posušiti, saj ne prenaša suše. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Toksičnost

Je delno toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.