Ni na zalogi

Kalanchoe red lips (XL)

19.00 

Kalanchoe red lips (XL)

19.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Kalanchoe thyrsiflora red lips je ogromna sulukenta z velikimi ploščatimi listi, ki so na robovih obarvani rdeče in zato izgledajo, kot našminkane ustnice. Zaradi velikosti izgleda precej neobičajno in atraktivno. V naravi biva v bolj sušnih in svetlih območjih srednje in južne Amerike. Namenite ji veliko svetlobe in zalivanje samo, ko se listi že precej zmehčajo. Rdeča šminka bo na direktni svetlobi še bolj intenzivna, zato jo postavite blizu kakšnega južnega ali vzhodnega okna. Ko rastlina doseže odstraslo formo se bodo pojavile dolgi izrastki z rumenimi cvetovi.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Premer lončka: 17 cm

Velikost rastline: 40 cm

Nega Kalanchoe red lips

Izbira prostora

Vesela bo okenske police na južni ali vzhodni strani. Primerna za dnevne sobe, spalnice, odsvetujemo pa vlažne kopalnice ali temne prostore.

Svetloba

Najbolje uspeva v zelo svetlem prostoru, na okenski polici z malo direktnih žarkov. Poleti je bolje, da jo malo umaknemo stran od direktne svetlobe, saj lahko tudi njo ožge.

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

Zemlja in zalivanje

Pogostost zalivanja je odvisna od okoljskih dejavnikov. Predlagamo, da se orientirate na nagubanost listov. Ko so ti mehkejši rastlino dobro zalijete. Načeloma bo v poletnem času rastlino protrebno zalivati vsaj še 1x več, kot v zimskem času. Na to najbolj vpliva količina svetlobe, ki jo rastlina prejme. Pomembno je, da izberete zelo zračno zemljo, kot je naša mešanica za kaktuse in sukulente. Če rastlino zalivamo prepogosto lahko zgnije.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za kaktuse in sukulente je najbolj primerna za to rastlino!

Preberi kratek a informativen prispevek: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Gnojenje

Ta kalanhoja ne potrebuje veliko gnojenja. Ker s sintetičnimi gnojili hitro poškodujemo njene korenine, vam predlagam naravno gnojilo Big plant ali Big Start, ki bo rastlini povišal odpornost in rast.

Toksičnost

Je toksična. Če vaša doma žival zaužije veliko rastline ji lahko povzroči prebarvne težave.

Preberi kratek a informativen prispevek: O toksičnosti nekaterih sobnih rastlin

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0