Kava arabica v lončku (M)

12.00 

Kava arabica v lončku (M)

12.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Coffea Arabica je ena izmed najbolj prisrčnih rastlin v naši ponudbi. Ima kompaktno rast z bleščečimi, gladkimi listi. Doma je iz Etiopije, vendar se lepo obnaša tudi v naših sobnih pogojih. Spomladi lahko cveti in iz cvetov razvije seme – zrno kave. Morda si boste čez nekaj let lahko celo skuhali svojo domačo kavo. Rastlino prejmeš v simpatičnem okrasnem lončku. Izbiraš lahko med različnimi barvami na napisi.

Premer lončka: 12 cm,

Višina rastline z lončkom: približno 20 cm.

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega kave Arabice

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z indirektno svetlobo.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zrači vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zgornji del zemlje izsuši. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Preberi: Vse o zalivanju sobnih rastlin

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Rastlino gnojimo mesečno v obdobju rasti (od pomladi do jeseni) z naravnim gnojilom. Prekomerno gnojenje lahko škoduje rastlini! Mi priporočamo Big Plant gnojilo.

 

Toksičnost

Je toksična!

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline. Okrasni lonček na fotografiji ni vključen v ceno.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.