Leptospermum – tea tree ali čajevec (L)

33.00 

Leptospermum – tea tree ali čajevec (L)

33.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Avstralski čajevec Leptospermum je zimzelena grmičasta rastlina z dišečimi rožnatimi cvetovi. Odlično prenaša sušna obdobja, najraje pa ima zelo dobro odcedno zemljo in zalivanje, ko se ta skoraj popolnoma osuši. Ko se temperature dvignejo nad 10 °C jo lahko prestavimo v senčno lego na balkonu ali terasi. Grm lahko obrezuješ in s tem spodbudiš razvejanost. Pazi, da rastlina ne bo dostopna hišnim ljubljenčkom, saj lahko ob zaužitju povzroči težave. Doma je v Avstraliji in Novi Zelandiji in sedaj je lahko doma tudi pri tebi.

 

Premer lončka: 19 cm

Višina rastline z lončkom: 45-50 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

 

Svetloba

Potrebuje senčno lego v svetlem prostoru, ko so zunanje temperature nad 10 °C ga lahko postavimo ven v senčno lego.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlažnosti.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno in hranilno zemljo. Voda mora iz lončka obvezno odtekati. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši. Po zalivanju obvezno odlijemo odvečno vodo, ki se je nabrala v okrasnem lončku. Če tega ne storimo tvegamo gnitje korenin.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

Enkrat na mesec v obdobju rasti vodi za zalivanje dodamo naravno tekoče gnojilo. Predlagamo Organics Nutrients gnojila Big Plant ali pospeševalec cvetenja PK Juice za bujno cvetenje. Izogibajte se gnojenju pozimi.

 

Temperatura

Ne preživi zmrzali. Poleti super uspeva na balkonu, pozimi pa jo prestavite v hladnejši notranji prostor za spodbuditev cvetenja.

 

Toksičnost

Je toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

...

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields