Lipstick plant – Aeschynanthus Mona Lisa (L)

24.00 

Lipstick plant – Aeschynanthus Mona Lisa (L)

24.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Aeschynanthus ‘Mona Lisa’ ali Lipstick plant je tropska viseča rastlina z mesnatimi ošiljenimi listi. Je ne toksična in zato uredu družba za kosmatince in lačne otroke. Zelo bo vesela sončnih žarkov in zračne zemlje, ki jo zalijemo, ko je ta skoraj popolnoma suha. Zakaj se ji reče “lipstick plant”? Ta vzdevek se jo je prijel zaradi njenih rdečih cvetov, ki spominjajo na šminko. Je zelo enostavna za vzdrževanje in primerna za začetnike.

Premer lončka: 15 cm

Višina rastline z lončkom: 35-45 cm

Nega Lipstick rastline

 

Izbira prostora

Bližina okna

 

Svetloba

Najbolj bo vesela nekaj ur direktne sončne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v povprečni zračni vlagi

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zemlja popolnoma izsuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Pozimi zalivamo še enkrat manj kot poleti v času rasti.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Toksičnost

Ni toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

No fields found, please go to settings & save/reset fields