Malajska vrčnica – Nepenthes ‘Gaya’ (M)

18.00 

Malajska vrčnica – Nepenthes ‘Gaya’ (M)

18.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Mesojeda rastlina Malajska vrčnica ali Nepenthes ‘Gaya’ je eksotična rastlina, ki domuje v tropskih gozdovih po celem svetu. Njeni mamljivo obarvani vrčki privabljajo žuželke, ki zaradi rebraste teksture zdrsijo v notranjost vrčka. V vrčku se izločijo sokovi, ki prebavijo žuželko, hranila pa vsrka za zdravo rast. Potrebuje pogosto zalivanje in čim več svetlobe, gnojiti pa ne bo potrebno, saj si hranila zagotovi sama. Idealna je za svetle kopalnice ali kuhi jo, kjer je malo višja zračna vlažnost. Med dopustom jo lahko zapreš v prozorno plastično škatlo, kjer bo preživela do 2 tedna brez zalivanja.

Premer lončka: 12 cm
višina rastline: 20 cm

 

Več napotkov za nego lahko preberete spodaj.

 

Na zalogi

 

Svetloba

Najbolje uspeva v svetlem prostoru z nekaj ur direktne sončne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Hvaležna bo v prostoru z malo višjo zračno vlažnostjo (nad 40%).

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo, saj v naravi raste v lubju. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje osuši, vendar se nikoli ne sme popolnoma posušiti, saj ne prenaša suše. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za sobne rastline je najbolj primerna za to rastlino!

 

Toksičnost

Ni toksična.

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0