Maranta Leuconeura Mint (M)

12.00 

Maranta Leuconeura Mint (M)

12.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Maranta Leuconeura Mint spada v družino Marantaceae. Ta družina rastlin ima navado, da se premikajo glede na svetlobo. Ponoči svoje liste zaprejo in zjutraj spet razprejo. Ima ovalne liste svetle pastelno zelene barve z temno zelenimi venami. Njena zadnja stran je rdeče barve. Barvo je rastlina razvila, da lahko lažje sprejema zeleno svetlobo, ki se odbija od tal tropskega gozda. Marante rastejo na tleh v senci velikih rastlin, zato prejmejo zelo malo svetlobe. Zato je primerna tudi za bolj senčne prostore. Je ne toksična in zato primerna izbira za gospodinjstva s hišnimi ljubljenčki ali majhnimi otroci.

Premer lonca: 12 cm

Višina rastline z loncem: 20 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Nega Marante

 

Izbira prostora

Primerna za prostore z visoko zračno vlago, kot so kopalnice, kuhinje, ipd. Ker je viseča rastlina bo najbolje izgledala na podstavku ali polici.

 

Svetloba

Preživi v malo bolj temnem prostoru, za hitro in lepo rast pa potrebuje indirektno svetlobo. Z dovolj svetlobe lahko rastlina tudi cveti.

 

Zračna vlažnosti
Uspeva v malo višji zračni vlažnosti nad 60%.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zgornji del zemlje izsuši. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za marante in kalateje je najbolj primerna za to rastlino!

Vse o zalivanju si preberi v našem  članku.

.

 

Toksičnost
Ni toksična! Varna za hišne ljubljenčke in otroke!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

Morda vam bo prav tako všeč…

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0