Maranta Leuconeura Tricolor (M)

9.00 

Maranta Leuconeura Tricolor (M)

9.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Maranta Leuconeura Tricolor ima čudovite temno zelene liste z rdečimi progami in rdečimi zadnjimi stranmi listov. Marante so zanimive saj se dnevno premikajo glede na svetlobo. Njeni listi se zaprejo, ko se stemni in razprejo, ko se prične nov dan. Premikanje listov spominja na kretnje pri molitvi, zato ji rečejo tudi “prayer plant”. Je ne toksična in zato primerna za družbo hišnim ljubljenčkom.

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Premer lončka: 12 cm

Višina rastline z lončkom: 30  cm

Svetloba

Potrebuje svetel prostor brez direktne opoldanske sončne svetlobe.

 

Zračna vlažnosti

Uspeva v zračni vlažnosti nad 50%.

 

Zemlja in zalivanje

Potrebuje zračno zemljo in dobro odcedno zemljo. Rastlina bo hvaležna, če jo zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši. Izognimo se prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Pozimi zalivamo še enkrat manj kot poleti v času rasti.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za kalateje in marante je najbolj primerna za to rastlino!

 

Gnojenje

V pravih pogojih je hitro rastoča rastlina. V obdobju rasti jo gnojilo enkrat mesečno z naravnim gnojilom! Maranta je lahko občutljiva na sintetična gnojila, zato predlagamo Organics Nutrients naravna gnojila.

 

Toksičnost

Ni toksična!

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

 

...

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.