Maranta Silver Band (M)

14.00 

Maranta Silver Band (M)

14.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Maranta Silver band je posebna in redka sobna rastlina, ki jo zelo redko zasledimo na trgu. Ko se navadi na novo okolje je relativno enostavna za oskrbo in hitro rastoča. Znana je po delikatnih zeleno-srebrnih listih, ki se premikajo. Od tu tudi ime “Prayer plant”  ali rastlina, ki moli, saj se njeni listi dnevno odzivajo na svetlobo; podnevi se odprejo in zvečer se postavijo pokončno. Zato če slišite škripajoč zvok listov, ne misliti, da se vam je odpeljalo… verjetno je maranta.

Če je zadovoljna s pogoji lahko zacveti z belimi cvetovi.

 

Premer lonca: 12 cm

Višina rastline z loncem: 30 cm

Samo še 1 na zalogi

Nega Marante

 

Izbira prostora

Primerna za prostore z visoko zračno vlago, kot so kopalnice, kuhinje, ipd. Ker je viseča rastlina bo najbolje izgledala na podstavku ali polici.

 

Svetloba

Preživi v malo bolj temnem prostoru, za hitro in lepo rast pa potrebuje indirektno svetlobo. Z dovolj svetlobe lahko rastlina tudi cveti.

 

Zračna vlažnosti
Uspeva v malo višji zračni vlažnosti nad 60%.

 

Zemlja in zalivanje

Rastlino zalijemo, ko se zgornji del zemlje izsuši. Paziti moramo na to, da rastline ne zalivamo prepogosto in na zastajanje vode v okrasnem lončku. Če po zalivanju odvečne vode ne odlijemo lahko tvegamo gnitje korenin. Pomembna je izbira substrata v katerem je rastlina posajena. Predlagamo zračno zemljo na osnovi šote s perlitom in lubjem.

Še nimaš zemlje? Mešanica zemlje za marante in kalateje je najbolj primerna za to rastlino!

Vse o zalivanju si preberi v našem  članku.

.

 

Toksičnost
Ni toksična! Varna za hišne ljubljenčke in otroke!

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

Morda vam bo prav tako všeč…

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.