Monstera Albo Variegata (M)

59.00 

Monstera Albo Variegata (M)

59.00 

DDV je vključen v ceno.

Stroški dostave niso vključeni v ceno. Pogoji poslovanja

Posebna variegirana različica najbolj popularne rastline. Monstera variegata ima naravno bele lise, ki so rezultat genske mutacije in zato zelo težko dostopne. Njena oskrba je enostavna in vam ne bi smela povzročati večjih težav. V primerjavi z njeno zeleno sestro je malo bolj občutljiva na belih predelih listov in raste malo počasneje, saj rastlina vsebuje veliko manj klorofila, ki je ključen za proces fotosinteze.

Premer lonca: 15 cm

Višina rastline z loncem: 25 – 35 cm

Ni na zalogi

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

 

Nega variegirane monstere

 

Primerne lokacije

Monstera variegata bo zelo vesela svetlega prostora. Predlagamo, da jo postavite v pogosto uporabljen prostor, kot je dnevna soba. Ker se listi obračajo prosti svetlobi jo postavite ob steno na nasprotni strani vira svetlobe ali rastlino redno obračajte, da bo rast simetrična.

 

Svetloba

Potrebuje svetel prostor brez direktne svetlobe. Ker ima variegirana rastlina veliko manj klorofila, je za zdravo in lepo variegirano rast obvezna zadostna količina svetlobe. Če rastlina ne prejme dovolj svetlobe, bo njena rast upočasnjena in variegirani listi bojo zamenjani z zelenimi.

 

Zračna vlažnosti

Vredu je povprečna zračna vlaga, vendar uspeva v malo višji zračni vlagi.

 

Zemlja in zalivanje

Monstera potrebuje zračno zemljo polno perlita in lubja. Rastlino zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje izsuši.  Izognimo se tudi prekomernem zalivanju, ki lahko povzroči gnitje korenin. Kako pogosto jo zalijemo je odvisno od količine vode, ki jo prejme, zračnosti zemlje, temperature zraka in hitrosti rastli.

Še nimaš zemlje? Če si vesten/a glede zalivanja rastlin ti priporočamo nekoliko bolj zračno Mešanico zemlje za aroide, če pa si začetnik, ki še išče občutek o pogostosti zalivanja pa ti priporočamo  Mešanico zemlje za sobne rastline in Sustee merilec vlažnosti zemlje v 'L' velikosti.

 

Gnojenje

Za zdravo in hitro rast je potrebno mesečno gnojenje v času rasti. Zelo dobre rezultate smo opazili z  Organics Nutrients gnojilom Big Plant.

 

Toksičnost

Rastlina je toksična!

Preberi več: Toksičnost nekaterih sobnih rastlin

 

Opozorilo! Slike so simbolične. Najverjetneje ne boste prejeli ravno te rastline, ki jih vidite na fotografijah. Ker so rastline unikatna naravna bitja lahko pričakujete tudi odstopanja pri velikosti rastline, velikosti in količini listov na posamezni rastlini in manjša odstopanja glede odtenka rastline.

Ni primerno za uživanje!

“Čudovita izbira, vedno nove pošiljke samega krasnega rastlinja, konkurenčne cene, izjemno prijazni zaposleni. Naslednji dan po oddaji naročila je paket že pri meni. Zavito je vedno brezhibno in v papirnato oz. kartonasto embalažo, brez odvečne plastike. 12/10, zelo priporočam.”

Nastja Magajna

Instagram: Rastline_in_kocine

Obvesti me o novi zalogi Ko bo artikel ponovno na voljo vas takoj obvestimo na vaš e-mail.

Košarica

Vaša košarica je prazna.

Skupaj
€0.00
Vnovči
0